• Lorem ipsum

Ontdek Magna Carta!

2 Apr 2023
door Jennifer van Scherpenzeel

Magna Carta is een familiebedrijf. Met z'n zessen zijn ze betrokken bij het proces van creatie van een vulpen van begin tot eind. We hebben een interview gehad met Hiren Kanakhara die Magna Carta startte en wat meer vertelt over zijn merk. Uit liefde voor hun product houden ze bij Magna Carta alles in eigen beheer van de fabricage van de resins en metalen onderdelen tot zelfs de nibs van de vulpennen die ze voor veel van hun lijnen met de grootste zorg zelf maken. De gehele productielijn, samenstelling en het testen doen ze in eigen beheer. Het maken van pennen is voor hun een tedere liefde waarbij zorgzaamheid het belangrijkste ingrediënt is. Ze omschrijven het maken van pennen dus ook niet als werk of hun beroep maar als een passie. Iedere pen die het bedrijf verlaat wordt tevoren getest door de familieleden om smoothness te garanderen.
Een Magna Carta Pen is dan ook geen bezit maar je bent een bewaarder voor generaties die volgen en mogen genieten van een dit mooie schrijfinstrument.

  

Het interview met Hiren Kanakhara:

 • Hiren, kun je ons vertellen wie er achter de Magna Carta vulpennen collectie zit?
  Zoals u weet is dit mijn familiebedrijf, we zijn in totaal 6 mensen uit mijn familie die in dit bedrijf werken. In principe zijn de ideeën van alle 6 erbij betrokken. Mijn oom en ik werken voornamelijk aan pen ontwerpen.

 • Waarom koos u voor de naam Magna Carta?
  Eind 2013 heb ik besloten om mijn eigen merk te starten en in die tijd was ik op zoek naar een merknaam op internet die zowel betekenis als geschiedenis zou hebben. Dus tijdens die zoektocht heb ik de Magna Carta gevonden en heb ik de naam en betekenis aan mijn team gepresenteerd. Toen ze dit hoorden zei iedereen "100% perfect". Dus nogmaals, kan ik zeggen dat het onze gezamenlijke beslissing is.

 • Waar let je op bij het maken van nieuwe pennen. Trends, kleuren, stijlen ...
  Allereerst kijk ik welke kleuren ik mooi vind en populair zijn bij Indiërs en buitenlanders. Ten tweede probeer ik een pen vorm te maken die een beetje anders is dan die van andere merken om meer esthetiek toe te voegen met behulp van PVD * -coating. Ook probeer ik elke serie een andere kleur grondstof te geven. En natuurlijk speelt het vulsysteem daarin een grote rol.

 • Wat is het creatieve proces van het maken van een pen?
  Het creatieve proces begint met het selecteren van de kleur die in de mode is. Daarna kunnen we het ontwerp schetsen en CAD maken voor de pen. Vervolgens CNC-bewerking en maken we een nieuw patroon en selecteren we kleuren grondstof. We gebruiken de modernste technologie zoals CNC-draaibank en CNC-gravure en weinig conventionele SPM voor eigen gebruik.

 • Je maakt veel van de pen in huis. Wat zijn uw specialiteiten?
  De specialiteit is de acryl grondstof en de tweede gravure is mijn kracht en natuurlijk PVD * op trims.

 • Kun je ons een verhaal vertellen over een pen die speciaal voor u is of een geweldig verhaal bevat?
  De Elements-serie is voor mij heel bijzonder, want voordat we de Elements-serie hadden, maakten we alleen een Cartridge-converter vulsysteem. Ik heb een pneumatische vulpen gezien tijdens de LA-penshow op een vintage, echtere tafel. Ik heb deze meneer wat vragen gesteld over dit vulsysteem en hij heeft me ook enkele kapotte pennen laten zien.
  Nadat ik terugkwam van de LA-penshow heb ik eerst onderzoek gedaan naar het vulsysteem en een schets gemaakt om me te helpen begrijpen hoe het werkt. Toen de CAD eenmaal klaar was, had ik de indruk dat ik een kant-en-klare rubberen zak kon krijgen. Maar ik vind nergens een passende oplossing en dus moest ik deze lokaal ontwikkelen.
  Toen zijn we begonnen met het maken en opnieuw had ik de indruk dat het hetzelfde soort bewerking nodig heeft als bij andere pennen. Maar daar had ik het mis, het had een meer precieze bewerking nodig, anders dan het vulsysteem van de cartridge/converter. Het kostte me dus veel tijd om het eerste prototype af te maken. Maar ik kan wel zeggen dat ik tijdens deze ontwikkelingsreis veel dingen heb geleerd, daarom is dit een heel speciale pen voor mij en ook favoriet.

 • Hoe zie je het merk evolueren en waar denk je aan voor nieuwe creaties?
  We zijn altijd bezig met het creëren van nieuwe grondstoffen en nieuwe vul systemen. In de zeer nabije toekomst lanceren we een Eboniet Feed voor pennen. Medio 2021 zijn we van plan een pen te lanceren met #8 maat punt en #6 in titanium.

 • Wat is PVD?
  Een PVD-coating (Physical Vapor Deposition) is een zeer moderne techniek die gebruikt kan worden bij metalen onderdelen. Er wordt tijdens dit proces gebruik gemaakt van condensatie van atomen of moleculen uit een gas of damp. Er ontstaat een flinterdun laagje en het materiaal wordt een stuk bestendiger tegen krassen van buitenaf. Ook zijn ze hierdoor beter beschermd tegen corrosie.

   

Enkele korte leuke weetjes:

 • Wat is je favoriete puntmaat?
  #6 is mijn favoriet

 • Als je maar één kleur hars zou kunnen maken, welke zou dat dan zijn?
  De RODE kleur.

 • Welke pen mag de collectie nooit verlaten?
  Magna Carta Oxford.

 • Demonstrator pennen of niet doorzichtbaar?
  Niet doorzichtbaar

 • Wat is uw favoriete inktkleur?
  Koningsblauw

 • Match je inkt met je pennen?
  Niet echt omdat ik elke keer de pen gebruik die wordt getest. Mijn kantoortafel staat dus altijd vol met pennen.

 • Wat is uw favoriete penkleur?
  Rood met gouden details

Bekijk hier de Magna Carta collectie.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter