• Lorem ipsum

Ontdek Laban vulpennen

2 Apr 2023
door Petra

Ontdek de Laban vulpen
Het verhaal achter een merk vinden wij van Scrittura Elegante één van de mooiste dingen om te ontdekken. Vaak kom je er dan achter waarom het merk juist die vorm(en) of juist die kleur(en) toepast in zijn of haar collectie. De Laban vulpen is hier een heel goed voorbeeld van. Zo bestaat de Laban pennencollectie uit meerdere soorten premium materialen waardoor je ze goed kunt categoriseren. Alle pennen worden handgemaakt, hierdoor kan Laban de kwaliteit van iedere pen goed waarborgen. Ook de hoogwaardige Bock en Win penpunten mogen absoluut niet worden vergeten.

Geschiedenis Laban
Het merk Laban is gelanceerd in de jaren 70 door John Hu, hij is geboren in Taiwan. Veel van de pennen zijn geïnspireerd op het landschap van Taiwan, dit was een belangrijke persoonlijke touch in de ogen van John. John reisde de wereld rond met een koffer vol pennen om de pennenindustrie te veroveren. Hij geloofde in z’n pennencollectie. Helaas kwam een periode van recessie, grote competitie van prijsvechters en hoge kosten om een hoogwaardige pen te verantwoorden. De laatste jaren is Laban weer opgepikt door “mensen met een oude ziel” zoals ze het zelf graag noemen.

   

Materialen
Laban past meerdere soorten materialen toe in de collectie waardoor ieder materiaal een eigen collectie gekregen heeft. Hieronder vind je een kleine toelichting van de diverse materialen.

Messing
Messing is een metaal welke bestaat uit zink en koper. De collectie die veel gebruik maakt van dit bestandsdeel is de Laban Antique collectie. De hoeveelheid zink bepaald eigenlijk de kleur van deze pen. Messing kan variëren tussen donkerbruin tot zilverachtig geel. Hoe meer zink de pen bevat hoe lichter de kleur is.

   

Parel
Abalone shell en Mother of Pearl wordt in de Aziatische kunst vaak gebruikt op gelakte artikelen of houtwerk. De techniek heet Raden en het betreft het verwerken van kleine dunne plaatjes parelmoer. Dit soort techniek worden ook gebruikt in de Abalone pens en de Mother of pearl. Ondanks dat je ziet dat het nauw aansluitende strips van parel zijn is de body totaal glad en rond gelakt waardoor hij comfortabel in de hand ligt en de kostbare parel stevig en beschermd tegen de pen aan ligt.

Resin
Resin is een gegoten kunststof die te verkrijgen is in de meest fantasierijke varianten. Laban kiest de mooiste Italiaanse resins voor zijn pen creaties. Van transparant tot opaque of juist met een prachtige shimmer of parelmoer. Dit materiaal is makkelijk te bewerken waardoor het dus een ideale basis is voor de meest kleurrijke Laban pennen. De Laban 325 collectie is onder andere gemaakt van resin. Ook vind je mooie voorbeelden hiervan terug in de Taroko en Mento lijn.

  

Laban exclusief verkrijgbaar
Scriturra Elegante is altijd opzoek naar de meest bijzondere en de wat onbekende vulpenmerken. Hierdoor mogen wij vaak pennen exclusief verkopen in Nederland en dat geldt ook voor het fantastische merk Laban. Laban zit al zo’n drie á vier jaar in onze collectie en door de tijd heen, worden er nog steeds nieuwe pennen ontwikkeld. Hierdoor blijft het merk fris en gaat het met de tijd mee. Ontdek hier de volledige collectie van Laban en wie weet ben jij binnenkort wel trotse eigenaar van één van deze vulpennen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter