Alles voor klassieke schrijfwaren en kalligrafie!

English
Belgisch
Nederlands
Swipe to the left

Test Rhodia 80gr notepads

Door Petra Bosman 3 years ago 6557 Weergaven Geen reacties

Rhodia voert haar notitieboeken met twee soorten papier uit: 80 grams wit papier, en 90 grams ivoorkleurig papier. Vandaag test ik de Rhodia notepads die stevig 80 grams papier met een mooie gladde afwerking bevatten. In een eerdere blog hebben we het 90gr Rhodia le R papier al aan een test onderworpen. Het 90 gr le R papier is het summum voor vulpen gebruikers, dus uiteraard ben ik erg benieuwd hoe het iets lichtere papier van deze test zich houdt met inkt. Is er echt een voordeel voor vulpen gebruikers om het 'le R' papier te gebruiken of voldoet het 80gr papier ook?

Doe je ook mee aan InCoWriMo? Stuur ons ook een kaartje en win!

Door Sjoerd Kessels 4 years ago 4405 Weergaven Geen reacties

InCoWriMo is de afkorting voor International Correspondence Writing Month, ofwel februari. De kortste maand van het jaar dus perfect om elke dag iemand een handgeschreven kaartje of brief te sturen.

Doen jullie mee? Elke dag een kaartje of brief. Geen mail of tweet of sms. Je mag ze sturen of je mag ze geven. Een anonieme brief om gewoon een onbekende even te laten lachen. En ben je een dag vergeten... dan schrijf je er twee. Het kost maar heel even tijd en je hebt er zoveel plezier van. Pak je mooiste pen en je fijnste papier en get writing!

Nummer 1 op je lijst zijn wij toch?

Lees Meer Geplaatst in: Tips

Test briefpapier Rossi 1931 Medioevalis Cream

Door Petra Bosman 4 years ago 10376 Weergaven Geen reacties

Rossi 1931 is een prachtig ambachtelijk papiermerk. Gestart in de regio van Florence lag hun focus op de Florentijnse stijl briefpapier. Met de grote bron aan kunst inspiratie uit Florence zijn ze nu ontwikkeld tot een modern bedrijf dat niet alleen prachtig briefpapier, kaarten, en enveloppen produceert, maar ook notitieboeken en papieren cadeau items. Ook het papier dat bedrukt wordt met klassieke Heidelberg drukpersen is echt prachtig om te zien.

De Medioevalis lijn

Het papier dat we hier testen komt uit de Medioevalis lijn. Behalve briefpapier in A4 en A5 maat, worden er ook verschillende maten kaarten met bijpassende enveloppen geleverd. De Medioevalis lijn wordt geleverd in twee kleuren: Wit en Cream. We testen het Cream briefpapier, maar de eigenschappen van het papier gelden ook voor de witte variant.

Test Rhodia 'le R' notitieboeken

Door Petra Bosman 4 years ago 12607 Weergaven Geen reacties

hodia notitieboeken zijn het neusje van de zalm en vooral geliefd bij vulpen gebruikers. Alom bekend zijn de Notepad notiteboeken met 80gr wit papier. Sinds enkele jaren brengt Rhodia echter ook de 'le R' notepads op de markt, met zwaarder 90gr papier, speciaal voor vulpen gebruikers. Het is dit gelauwerde premium papier dat we hier aan een nadere test onderwerpen.

Ik test het papier in een A5 formaat Rhodia 'le R' notepad, maar hetzelfde papier is ook terug te vinden in de populaire 'Webbies' met harde cover.

Papier en inkt tests

Door Petra Bosman 4 years ago 11425 Weergaven Geen reacties

Excuses voor mij doktershandschrift...

Hoewel je, in elk geval in mijn tijd, op school wel leert om met een vulpen te schrijven, en vaak in de tekenles ook kroontjespennen voorbij kwamen, is het schrijven iets wat niet meteen voor mij de beste associaties oproept. Ik ben namelijk op de wereld gezet met een dokters handschrift. Gekriebel en gekras. De regels op papier als slechts een vage gids maar geen duidelijke grens. Wat doe je dan? Je accepteert het en probeert maar niet teveel aandacht te trekken met je gekrabbel. Bij voorbaat excuserend voor je rare scribbels.

En dan kom je langzaam in een wereld vol pennen, inkten en mensen die met het grootste gemak de meest zwierige creaties op papier zetten. Na het schrijven met balpen is een vulpen wel iets heel anders. Het schrijven gaat vloeiender en elegant. En ook de dikte van de pen maakt dat mijn letters langzaam beter worden. Vanuit hier ontsproot de nobele gedachte om mijn ervaringen op papier te zetten.

Italië evenement 2014: Drie dagen Italiaanse sferen

Door 4 years ago 7876 Weergaven Geen reacties

Dit jaar namen we voor het eerst deel aan het Italië evenement. Op 22, 23, en 24 Mei 2014 was dit event in de tuinen van kasteel De Haar. Drie dagen Italiaans design, eten, en gezelligheid. We hebben veel Italiaanse merken zoals Bortoletti en Rossi 1931, vandaar ozne link met het event. Voor ons best spannend en leerzaam om te zien hoe klanten reageren als ze onze artikelen zien. Want dat blijft toch een beetje het probleem van een webwinkel: het directe klantcontact ontbreekt. Een mooie kans voor ons dus.

Lees Meer Geplaatst in: Tips

Lakstempel afdrukken mini munt lakzegels

Door Sjoerd Kessels 4 years ago 12277 Weergaven Geen reacties

n onze webwinkel voeren we verschillende soort lakzegels, waaronder de mini munt lakzegels van Bortoletti. Deze lakstempels zijn in de vorm van een muntje van 18mm doorsnee. In dit artikel legen we uit hoe deze lakzegels gebruikt worden, en we tonen voorbeelden van een lakafdruk van elke letter, zodat je weet hoe die eruit komen te zien.

Bijzondere aan deze lakzegels is dat ze tweezijdig zijn: De ene kant bevat de normale letter, en de andere kant dezelfde letter in cursief.

Deze lakzegels kunnen gebruikt worden met zowel de houten als de glazen handvatten die we voeren. Hier heb je dan wel een speciale sluitring voor nodig. Deze sluitring bestaat uit twee delen: een houder voor de munt en een ring. Je gebruikt het als volgt:

  • Schroef de houder op het handvat.
  • Plaats de munt in de houder, met de kant die je wilt gebruiken naar beneden (dus zichtbaar)
  • Schroef de ring op de houder om de munt vast te zetten.

Als je een andere munt wilt plaatsen, hoef je alleen maar de ring eraf te schroeven, een andere munt in de houder te plaatsen, en de ring er weer op te schroeven.

Van hetzelfde formaat munt hebben we ook symbool lakstempels. Deze gebruik je dus op dezelfde manier.

Verrijk je lakstempel afdruk

Door Sjoerd Kessels 4 years ago 12423 Weergaven Geen reacties

Met een lakstempel kun je een handgeschreven brief of een cadeauverpakking verfraaien. En het is nog leuk om te doen ook.

In enkele vorige artikelen hebben we uitgelegd hoe je een lakzegel afdruk maakt met lakstaven en het was smeltpistool. Hiermee krijg je op zich al een indrukwekkend effect waarmee je een bijzondere indruk achterlaat met je handgeschreven brief of kaartje, of je cadeauverpakking.

Maar het kan nog mooier. In dit artikel leggen we je uit hoe je je lakstempel afdruk nog verder kunt verrijken of verfraaien met behulp van zilver of goud crème, en de zilver en goud stempelkussens.

Het grootste verschil tussen de crème en de stempelkussens is de wijze van aanbrengen en het effect dat daardoor ontstaat. Met gebruik van de crème, komt deze op de hoger gelegen delen van de lakzegel afdruk. Bij gebruik van het stempelkussen is het precies andersom, en worden juist de lager gelegen delen geaccentueerd.